Mijn verhaal

Dit ben ik

De manier waarop ik jou vandaag verder help, weerspiegelt wie ik ben. Daarom gun ik je graag een blik in mijn professionele en persoonlijke verhaal. Al heeft het leven me vaak uit mijn lood geslagen, de obstakels hebben me geleerd positief tegen de dingen aan te kijken. Verder te bouwen op wat goed gaat, los te laten wat energie vreet.

"The secret of change is to focus all your energy, not on fighting the old, but on building the new"

— Socrates, Executive Officer Greece NV

#kleingelukske

Ik geniet van de kleine gelukjes: mijn dochter op het strand, een perfect gezet kopje koffie, de spinnende kat op mijn schoot, een hapje uit de Vietnamese keuken, bloesems in onze tuin in Destelbergen bij Gent.

Vanop mijn fiets probeer ik de wereld ietsje mooier te maken. Ik sta bewust in het leven en zet mijn gezondheid en die van mijn geliefden voorop. Fysiek en mentaal steun ik op gezonde voeding, beweging, yoga en meditatie.

Deze levensvisie en mijn persoonlijkheid spreken uit alles wat ik doe. Ook uit mijn professionele bezigheden.

Positieve verandering verspreiden

In alles probeer ik het positieve te zien. Het potentieel, zo je wil. Mijn eigen potentieel ten volle ontdekken en benutten en anderen helpen hetzelfde te doen, dat doet me opleven.

Vandaag ondersteun ik HR-professionals, bedrijfsleiders en volledige teams om met positieve verandering tot een betere versie van zichzelf te komen. Eentje die ethiek, vertrouwen, moed en plezier voorop zet.

Zo kwam ik hier

Voor ik dit punt bereikte, volgde ik een pad met soms vreemde kronkels. Ik ondervond heel intens hoe mijn persoonlijke en professionele leven elkaar beïnvloedden, in beide richtingen. Een beknopte schets.

Mijn professionele carrière begon ik als recruiter van ICT-mensen. Hier ontstond mijn voorliefde voor deze innovatieve sector. Na die eerste ervaring ging ik aan de slag op de HR-afdeling bij Fortis, net voor de financiële crisis van 2008. In deze periode leerde ik van binnenuit omgaan met crisissen en organisatieveranderingen. En de impact die dat heeft op het welzijn van de mensen in een bedrijf.

Om internationale ervaring op te doen, trok ik in 2011 naar ON Semi. Ik integreerde de erg verschillende HR-strategieën en bedrijfsculturen van de sites in Frankrijk, Ierland, Italië en België in die van het Amerikaanse moederbedrijf. Een uit de kluiten gewassen oefening in change management.

Toen was het tijd voor een carrièrewending. Ik besloot mijn passie voor lekker eten te volgen en bij Bio-Planet in een traject te stappen om zaakvoerder van een biowinkel te worden. Hier leerde ik een zaak en een team van 20 medewerkers te leiden. Helaas ontdekte ik ook dat deze job mij fysiek minder lag. Rugproblemen dwongen me opnieuw een andere weg in te slaan.

Dankbaar dat dit kon binnen Colruyt Group, waar Bio-Planet toe behoort, leerde ik de kneepjes van procesoptimalisatie en lean management. Zo begeleidde ik onder andere het project om een nieuwe generatie werkkledij voor de Colruyt-medewerkers te ontwikkelen en invoeren.

“There’s a crack in everything, that’s how the light gets in”

— Leonard Cohen

Ondertussen kregen mijn man Jo en ik in 2014 een dochtertje: Renee. Een prachtig, uitbundig kind met altijd lachende oogjes. Alleen maakten haar – en dus mijn – slaapproblemen het dagelijkse traject Gent-Halle loodzwaar.

Tijd om weer in het Gentse aan het werk te gaan, dus. Als HR project manager bij ACLVB creëerde ik een onthaalbeleid voor nieuwe medewerkers. In dit project kon ik me uitleven, maar de samenwerking met mijn leidinggevende sputterde tegen.

Gecombineerd met ernstige zorgen over mijn psychisch zwaar zieke moeder, die er alleen voor staat sinds mijn vader aan kanker overleed, deed deze druppel mijn emmer gutsend overstromen. De batterij was leeg en zou maar heel geleidelijk aan weer opladen.

Hier begon een nieuwe zoektocht. Naar inzicht in mezelf en mijn potentieel. Naar het licht dat door de barsten priemde. Ik leerde achter te laten wat me niet meer vooruithelpt en om te gaan met wat ik niet in de hand heb.

Zo ontdekte ik ook mijn eigen hoogsensitiviteit. Ik vond steun bij de vereniging HSP Vlaanderen en ging als vrijwilliger hun HR-verantwoordelijke ondersteunen. Iets teruggeven dat dicht aansloot bij mezelf deed me goed, merkte ik.

En zo kwam ik hier. Geruggensteund door Starterslabo werd ik begin 2020 zelfstandig consultant. Uit mijn vorige carrière neem ik mee wat me energie geeft. Energie die ik heel graag in jou of jouw team investeer.

Professionele ervaring

 • 2005-2007 Recruiter ICT – Ulysses Consulting
 • 2007-2011 HR Advisor – BNP Paribas Fortis
 • 2011-2012 HR Business Partner West-Europa – ON Semiconductor
 • 2012-2013 Kandidaat-zaakvoerder – Bio-Planet
 • 2013-2014 Project Manager/Business Process Engineer – Colruyt
 • 2015-2017 HR Project Manager – ACLVB
 • 2018-2019 HR specialist – HSP Vlaanderen (vrijwilliger)

Opleiding

 • Master in de Psychologie, optie Human Resources
 • ‘ICF certified opleiding’ ROOT coaching – The Coaching Square
 • Project Management – Colruyt Group
 • Lean Management & Industrial Engineering – PVO
 • People Management – Van de Walle Resourcement Centre
 • HR Fundamentals – Vlerick Management School

Volg je me al op social media? Ik deel er ervaringen, struggles en goede ideeën die ik her en der oppik.